Рискът от здравословни проблеми намалява с 32% на всеки 200 грама плодове, ако човек се храни с тях всеки ден;
Повечето плодове са с естествено ниско съдържание на мазнини, натрий и калории, като не съдържат холестерол;
Плодовете са източници на много важни хранителни вещества, които не консумираме достатъчно, включително калий, диетични фибри, витамин С и фолиева киселина;
Диетите, богати на калий помагат поддържането на здравословно кръвно налягане. Плодови източници на калий са бананите, сините сливи, прасковите и кайсиите, пъпеш, диня, портокали;
Диетичните фибри от плодовете, като част от цялостна здравословна диета, помагат за намаляване на нивата на холестерола в кръвта и може да намали риска от сърдечни заболявания. Фибрите са важни и за правилното функциониране на червата. Храните, съдържащи фибри, каквито са плодовете, помагат да се осигури чувство на ситост с по-малко калории. Цели или нарязани – плодовете са източник на диетични фибри. Плодовите сокове съдържат минимално количество или никакви фибри;
Витамин С е важен за растежа и възстановяването на всички тъкани на тялото, помага за излекуването на порязвания и рани, и поддържа зъбите и венците здрави;
Фолиевата киселина помага за правилната форма на червените кръвни клетки. Жените в детеродна възраст, които желаят да забременеят трябва да консумират ежедневно фолиева киселина набавяна от храната;
Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!